Μπριτζ: Αξίζει τον Χρόνο και το Χρήματά σας;

Το μπριτζ παρόλο που σε πολλές χώρες είναι εξαιρετικά δημοφιλές παιχνίδι και που υπάρχει μια πολυάριθμη κοινότητα παικτών παγκοσμίως, πολλοί άνθρωποι ακόμα διστάζουν να ξεκινήσουν να μαθαίνουν αυτό το συναρπαστικό παιχνίδι. 

✒ Στο άρθρο αυτό, θα εξετάσουμε τους λόγους που κρατούν πολλούς ανθρώπους μακριά από το Μπριτζ και θα δώσουμε μερικούς λόγους για τους οποίους αξίζει να το δοκιμάσετε.

📜  Πολύπλοκο;

Ένας από τους κύριους λόγους που ορισμένοι άνθρωποι αποφεύγουν το Μπριτζ είναι η αρχική του πολυπλοκότητα. Με τους κανόνες, τις συμβάσεις και τα συστήματα που καλείτε κάθε παίκτης να μάθει μπορεί να φαίνεται αρκετά πολύπλοκο. Όπως και με πολλά άλλα παιχνίδια,η μάθηση του Μπριτζ απαιτεί υπομονή και προσήλωση. Μόλις κατανοήσεις τις βασικές αρχές, το παιχνίδι γίνεται πολύ πιο ευχάριστο και προκλητικό.

🚩 Δώσε στο υπέροχο και πολύ ιδιαίτερο αυτό παιχνίδι μια ευκαιρία, ολοκληρώνοντας τουλάχιστον τον πρώτο κύκλο μαθημάτων, έτσι ώστε να έχεις αποκτήσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το τι είναι το μπριτζ. Αν η φύση του παιχνιδιού ταιριάξει στην ιδιοσυστασία σου και αν τελικά θα συνεχίσεις τα μαθήματα με σκοπό πολύ σύντομα να γίνεις ένα ενεργό μέλος της κοινότητας του μπριτζ, παίζοντας σε απλά τουρνουά, σε πρωταθλήματα ή απλώς στο σπίτι με φίλους, μέσα στο πρώτο τρίμηνο θα έχει διαφανεί.

 🕰 Χρονοβόρο;

Κάποιοι άνθρωποι δεν ξεκινούν το Μπριτζ επειδή φοβούνται ότι απαιτεί πολύ χρόνο. Εννοείται ότι το Μπριτζ μπορεί να διαρκέσει για αρκετή ώρα (περίπου 3 1/2 ώρες ανα τουρνουά) αναλόγως που επιλέγεις να παίξεις. Υπάρχουν πολλά επίπεδα παιχνιδιού, από τα casual (χαλαρά) παιχνίδια με φίλους στο σπίτι είτε σε κάποιο μπριτζ κλαμπ, είτε σε τουρνουά εξάσκησης που διοργανώνουν οι όμιλοι (practice tournaments),οπότε μπορείς να βρεις τον τρόπο που σου ταιριάζει καλύτερα.

💰 Χρήματα;

Ορισμένοι μπορεί να αποφεύγουν το Μπριτζ επειδή πιστεύουν ότι απαιτεί σημαντικά χρηματικά έξοδα για να το ασκήσουν. Αυτό δεν είναι καθόλου αλήθεια. Είναι από τα πιο οικονομικά χόμπι που υπάρχουν, με μικρές οικονομικές συμμετοχές στα τουρνουά και τα πρωταθλήματα.

👌 Συνεργασία;

Η συνεργασία αποτελεί τον πυρήνα του Μπριτζ και για ορισμένους, αυτό μπορεί να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Κάποιοι παίκτες προτιμούν παιχνίδια που εξαρτώνται αποκλειστικά από τις δικές τους δεξιότητες και αποφάσεις. Ωστόσο, το Μπριτζ προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για συνεργασία και κοινωνική αλληλεπίδραση, και αυτό μπορεί να είναι αρκετά ικανοποιητικό για όσους το δοκιμάσουν.

💡Γιατί Αξίζει να Μάθεις Μπριτζ;

Ολοκληρώνοντας, το Μπριτζ είναι ένα παιχνίδι που αξίζει να δοκιμάσεις, ανεξαρτήτως των αρχικών αμφιβολιών σου. Είναι ένα παιχνίδι που κρατάει σε εγρήγορση τις νοητικές μας λειτουργίες, ενισχύει την ικανότητα μας να κατανοούμε τις στρατηγικές και τη λήψη αποφάσεων, και προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για κοινωνική δραστηριότητα και συνεργασία. Επιπλέον, όταν μάθεις τα βασικά, θα βρεις πολλές πόρτες προς εξερεύνηση σε προχωρημένα συστήματα και συμβάσεις.

Το Μπριτζ είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να σε συντροφεύσει για όλη σου τη ζωή και να σου προσφέρει αμέτρητες στιγμές διασκέδασης και πρόκλησης. Έτσι,μην αφήνεις τις αμφιβολίες σου να σε κρατήσουν πίσω και δοκίμασε το Μπριτζ το συντομότερο. 

📍Μπορεί να ανακαλύψεις ένα νέο πάθος και έναν εντελώς νέο κόσμο ενασχόλησης.

Αρθρογράφος
Κορίνα Σκορδαλίδη

Did you like this? Share it!

Leave Comment