Οκτώβριος 16

Απαραίτητα Για το Μπριτζ

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrRedditFlipboardKindle ItWordPressShare

download (3)                       1)  Κουτιά Αγορών (BiddingBoxes)

Αυτά είναι τα κουτιά αγορών που χρησιμοποιούμε στο αγωνιστικό μπριτζ ώστε να πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο, το στάδιο του πλειστηριασμού. Κάθε φορά που έρχεται η σειρά μας, επιλέγουμε ένα από τα καρτελάκια του κουτιού ώστε να δηλώσουμε/προτείνουμε πόσες λεβέ/μπάζες νομίζουμε πως θα κάνουμε και σε ποιό χρώμα για να γίνει ατού ή χωρίς ατού. Όταν ολοκληρωθεί η φάση του πλειστηριασμού και κατοχυρωθει το συμβόλαιό μας τότε όσα καρτελάκια βγάλαμε, ξαναμπαίνουν στο κουτί τους και δεν χρειάζονται άλλο πια, πάρα μόνο ίσως για να τσεκάρουμε στην πίσω πλευρά τους τους πόντους που θα πάρουμε ή θα δώσουμε, τους οποίους πολλές φορές γνωρίζουμε απέξω λόγο συνήθειας. Κατόπιν ξεκινάει η φάση της άμυνας και της εκτέλεσης.


                                             2) Θήκες Διανομών                                                        images (9)

Αυτές είναι οι θήκες διανομών. Κάθε θήκη έχει διάφορες χρήσιμες πληροφορίες για την διαδικασία του παιχνιδιού όπως, τον αριθμό της διανομής, ποιος ξεκινάει πρώτος τη φάση του πλειστηριασμού, τους προσανατολισμούς και τις μανς (κόκκινη-Λευκή). Σε κάθε εσοχή προσανατολισμού τοποθετούνται 13 φύλλα.

download (4)

 

                                                                       3) Αίθουσες

Συνήθως κάθε σωματείο μπριτζ διαθέτει μια αίθουσα για τη διεξαγωγή των ημερίδων της (τουρνουά). Για τις μεγάλες διοργανώσεις όπως τα πανελλήνια πρωταθλήματα, τα διεθνή τουρνουά, τα διασυλλογικά πρωταθλήματα κλπ επιλέγονται μεγάλοι χώροι ώστε να χωράνε πολλές συμμετοχές. Σε κάποιες από αυτές τις διοργανώσεις χρησιμοποιούνται στα τραπέζια screens έτσι ώστε να αποφεύγονται τυχόν ενέργειες αθέμιτων πληροφοριών. Η παρακάτω εικόνα δείχνει τα τραπέζια με τα λεγόμενα screens. Με αυτόν τον τρόπο βλέπεις μόνο τον έναν αντίπαλο.

open-bridge-master-tournament

 

unnamed_206


Επικοινωνήστε μαζί μου:

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα

Το μήνυμά σας