Οκτώβριος 20

Μανς ( Πρώτη – Δεύτερη) (Vulnerability)

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrRedditFlipboardKindle ItWordPressShare

VulnerableΜία ιδιότητα του κάθε άξονα (Βορρά-Νότου/Ανατολή-Δύση) η οποία δεν μένει σταθερή σε κάθε διανομή και η οποία επηρεάζει το μέγεθος των μπόνους και των ποινών για την πραγματοποίηση ή μη του συβμολαίου. Οι βαθμοί που αντιστοιχούν σε αυτά είναι μεγαλύτεροι στη δεύτερη μανς.

Στην θήκη διανομών με το αριθμό 2 στην εικόνα αριστερά μας, βλέπουμε πως ο Βορράς και ο Νότος βρίσκονται στην Δεύτερη μανς, η οποία είναι ζωγραφισμένη με Κόκκινο χρώμα ως «επικίνδυνη», ενώ η Ανατολή και η Δύση βρίσκονται στην Πρώτη μανς. η οποία είναι ζωγραφισμένη με μαύρο χρώμα ως «ακίνδυνη», την οποία ενίοτε βλέπουμε και ζωγραφισμένη με πράσινο χρώμα.

Οκτώβριος 20

Ανώμαλο χέρι (Unbalanced hand)

 

Ένα χέρι με σικάν, σόλο ή περισσότερα από ένα δίφυλλα.

α) Σικάν σημαίνει πως δεν έχω κανένα φύλλο σε κάποιο χρώμα.

05-05_South

Στο παραπάνω χέρι δεν έχουμε καθόλου σπαθιά.


β) Σόλο σημαίνει πως έχω μονο ένα φύλλο σε κάποιο χρώμα.

singleton

Στο παραπάνω χέρι έχουμε δυο σόλο, τον Βαλέ κούπα και την Ντάμα πίκα.


Οκτώβριος 20

Κατανομή (Distribution)

 

images (11)

Ο αριθμός των φύλλων σε καθε χρώμα που κρατάει κάποιος παίκτης. Επίσης ο αριθμός των φύλλων σε συγκεκριμένο χρώμα στα δύο χέρια του άξονα (Βορρά-Νότου ή Ανατολή-Δύση).

 

Στην εικόνα αριστερά, βλέπουμε πως τα φύλλα είναι ομαλά κατανεμημένα στο χέρι μας. Έχουμε 4 φύλλα στις Πίκες, 2 στις Κούπες, 3 στα σπαθιά και 4 στα καρά.

Οκτώβριος 20

Διανομή

download (5)Τα χαρτιά μοιράζονται κλειστά, ένα – ένα, στη φορά των δεικτών του ρολογιού, αρχίζοντας από τον παίκτη που βρίσκεται αριστερά από αυτόν που μοιράζει. Στο τέλος της μοιρασιάς, κάθε παίκτης έχει 13 φύλλα. Τα 13 φύλλα κάθε παίκτη αναφέρονται ως «χέρι». Μετά το μοίρασμα, κάθε παίκτης σηκώνει τα φύλλα του και τα τακτοποιεί κατά χρώμα. Ο πιο απλός τρόπος είναι να εναλλάσσονται τα κόκκινα με τα μαύρα χρώματα και το μεγαλύτερο χαρτί κάθε χρώματος να μπαίνει αριστερά. Αριστερά μας βλέπουμε ένα χέρι 35 πόντων!